Winkel

Gezonde Gronden verkoopt ieder jaar biologische bloembollen, omdat gangbare bloembollen met behulp van veel chemische producten worden geteeld. Gelukkig met al iets minder dan vroeger, maar toch niet zo veilig als je zou willen hebben in je tuin waar je ook uit eet. In een gezonde bodem is een 'gezonde' bloembol op zijn plaats en heeft de bodem niet te lijden van de teelt.

Daarnaast is het planten van vroege biobollen van belang voor:

A. vroege insecten zoals de hommels en wat later ook de bijen: het is hun eerste voedsel! In het 'Jaar van de Bij', dragen gezonde biobollen extra bij aan het welzijn van alle bestuivers die het toch al zo moeilijk hebben.

B. het aantrekken van vroege bestuivers voor je eigen tuin. Zeker nu onze lentes zo grillig zijn, is het goed er voor te zorgen dat er doorlopend iets te halen valt voor de bestuivers in je tuin.

Werken met biobollen is ook prettiger voor je eigen handen! Biobloembollen zijn van zeer goede kwaliteit en bloeien vaak lang. Ook veldmuizen en hun soortgenoten houden van lekkere bloembollen. Komen zij veel voor in je tuin, plaats de biobollen dan in potten en bakken, dat scheelt! En plaats er narcissen tussen of bij, die vinden ze niet lekker, evenmin als lente-uitjes en knoflook! 

Wij krijgen de bollen van Natural Bulbs in Noord-Holland, een kweker die jaren geleden is overgestapt van de gangbare naar de biologische teelt en die sindsdien zich veel gezonder voelt. Een nieuw biologisch product is de crocus sativus, een deels eetbare bloembol (saffraan) die - als hij voor eind september de grond in gaat - nog in 2012 bloeit. Later geplant, bloeit hij in het voorjaar. 

U kunt uw bestelling mailen naar info@gezondegronden.nl en dan laten wij weten wanneer de bollen klaar liggen bij ons in de Weimarstraat 23. Gewoon binnen wandelen bij ons kan ook (zie de openingstijden).

Pagina's

Suada

€ 0.35

Lage grote narcis. Ook geschikt voor potten en bakken. Bloeit buiten vaak rond Koninginnedag, zodat haar oranje kleur een extra feestelijk accent geeft. 

Bij afname van 10 bollen, en bol gratis!

Categorieën: 

Jet fire

€ 0.30

Een opzienbarende kleinere narcis. Veelbloemig en tweekleurig. Bloeit lang in het vroege voorjaar. Ook heel geschikt voor potten en bakken. Als ze op een ecologisch goede plek zijn geplant komen ze het volgend jaar terug.

Bij afname van 10 bollen, een bol gratis!

 

Categorieën: 

Pagina's