Permablitz De Groene Mus

Een groep bewoners rondom het Meester de Bruinplein is in actie gekomen om een braakliggend stukje grond waar niets mee gebeurde, om te zetten naar een eetbare tuin voor de buurt. Het plaatsen van een hekje rondom het terrein en het schoonmaken en voorbewerken hiervan waren de eerste stappen, tijdens de transformatie naar een oase midden in een drukke (beton)wijk.

Twee van de bewoners volgen de jaaropleiding Permacultuur die door Stichting Gezonde Gronden en Permacultuur School Nederland, gegeven wordt. Zij hebben dit plekje als hun afstudeer project gekozen.

Op 19 en 20 maart is een hoop werk verzet ( Permablitz) door alle cursisten van de jaaropleiding Permacultuur in samenwerking met de buurt en enthousiaste en spontane schoolkinderen uit de buurt.

Er zijn verschillende fruitbomen geplant. Het opzet voor een verhoogd groentebed in de vorm van een mus (de werkgroep van de bewoners heet “De Groene Mus”) is gemaakt! Er is een aardbeientoren (zie onder overig de aardbeien en groentetorenontwerp) gemaakt en beplant net als de kruidenspiraal die met verschillende kruiden en groenten beplant is. Binnen enkele uren ontstond een muurtje van “earthbags”, dat als afscheiding tussen de groente en fruitbedden maar ook als zitplekken gebruikt zal worden. Er moeten nog een aantal werkzaamheden worden verricht  en hier en daar wat worden afgewerkt, maar desondanks staat de tuin er nu prachtig bij en zullen de bewoners straks een heerlijke plekje hebben om van te eten en genieten.

 


Activiteitenagenda

VanTot
19 maart 2012 - 10:0019 maart 2012 - 21:00
20 maart 2012 - 09:3020 maart 2012 - 16:00